Programi

Elden Ring je postao najprodavanija igra u posljednjih 12 mjeseci

Elden Ring je postao najprodavanija igra u posljednjih 12 mjeseci
Foto: Printscreen/Youtube | Elden Ring je postao najprodavanija igra u posljednjih 12 mjeseci
N.N.

Industrija video igara konstantno evoluira, ali osnovna konstanta jeste da bez obzira na to koliko je neka igra dobra najvjerovatnije će se slabije prodavati od Call of Duty naslova iz te godine.

To je bio slučaj od kako je FPS žanr postao popularizovan krajem 2000-tih godina, a od tada je postojao svega mali broj izuzetaka. Elden Ring je upravo jedan od tih izuzetaka.

Svakog mjeseca, NPD Group objavljuje svoju mjesečnu statistiku tržišta igara u SAD - drugog najvećeg tržišta video igara na svijetu. Sada je objavljena statistika i analiza tržišta za april.

"Elden Ring je bio druga najprodavanija igra tokom aprila 2022. godine (u SAD-u). Elden Ring ostaje najprodavanija igra tokom dosadašnjeg dijela 2022. godine i prešla je Call of Duty: Vanguard kao najprodavaniji premijum naslov tokom posljednjih 12 mjeseci", istakao je Mat Piskatela iz NPD-a.

Nedugo nakon što je igra stigla, objavljeno je da je Elden Ring postao najprodavaniji naslov u 2022. godini sa preko 12 miliona prodatih kopija. S druge strane, Call of Duty je i dalje superioran kada je u pitanju prodaja tokom prethodnih 12 mjeseci (Vanguard je objavljen tokom 2021. godine).

Svakako je zanimljivo vidjeti kako Elden Ring sada prevazilazi Call of Duty na različitim frontovima. Zaključno sa 31. martom, Elden Ring je prodat u ukupno 13,4 miliona primjeraka, prenosi B92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije