Programi

Evo zbog čega ne možete da pokrenete Windows 11

Evo zbog čega ne možete da pokrenete Windows 11
Foto: Twitter | Evo zbog čega ne možete da pokrenete Windows 11

U Microsoftu traže razloge zbog čega neki računri s Windows 11 operativnim sistemom prikazuju plave ekrane smrti nakon instaliranja nedavno objavljene nadogradnje KB5029351.

Problemi se pojavljuju nakon što – poslije instalacije te nadogradnje – pokušate ponovno da pokrenete Windows 11. Takođe se pojavljuje i poruka UNSUPPORTED_PROCESSOR.

Ako se to i vama događa, trebalo bi da o tome obavijestite Microsoft. To možete da učinite tako što ćete pritisnuti tastere Windows i F zajedno, nakon čega popunjavate upit.

Dok ne riješe problem zvanično, jedini način kako možete da riješite problem je deinstalacija sporne nadogradnje. Windows 11 bi to trebalo sam da učini automatski nakon što nekoliko puta ne uspije da se pokrene s KB5029351.

Srećom, KB5029351 – objavljen 22. avgusta ove godine – tek je pregled dolazećih novih funkcija. Nije esencijalna, već opciona nadogradnja za Windows 11 22H2, 21H2 i Windows 10 22H2.

Biće preuzeta samo ako ste u podešavanjima ažuriranja izričito odabrali da bi Windows trebalo da prikazuje ​​opcione nadogradnje za instalaciju ili ako to učinite ručno.

Microsoft je prvobitno ukinuo plavi ekran smrti u Windowsu 11 i zamijenio ga crnim ekranom. Ali, u novembru 2021. su se vratili s crne na plavu verziju BSOD-a, piše PC World.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije