Programi

File Explorer za Windows 11 dobija tabove i druga poboljšanja

File Explorer za Windows 11 dobija tabove i druga poboljšanja
Foto: Print Screen/Twitter | File Explorer za Windows 11 dobija tabove i druga poboljšanja

​Microsoft će uskoro implementirati tabove u File Explorer za Windows 11, zajedno sa osvježenim dizajnom koji će olakšati brži pristup folderima i fajlovima.

Funkcija sa tabovima je već dugo među najviše traženim od strane korisnika, a prvo je primjećena u Windows 11 test verzijama prošlog mjeseca.

Ažurirani File Explorer dizajn uključuje tabove za navigaciju kroz više foldera u jednom prozoru, kao i mogućnost pomijeranja tabova.

Microsoft dodaje i novu File Explorer početnu stranicu, koja uključuje tipične Quick Access foldere, nedavne dokumente i novu "favorites" opciju.

Korisnici će uskoro moći da desnim klikom fajl dodaju u listu favorita, a on će se pojaviti zakačen na početnoj stranici ili u File Exploreru.

Tu je i poboljšana opcija za dijeljenje fajlova, sa unaprijeđenim dijalogom za dijeljenje koji omogućava slanje nedavnih kontakata ili aplikacija kao što su Teams, Outlook i OneDrive.

Za sada nije poznato kada će se ažurirani File Explorer pojaviti. Microsoft ga za sada testira kao dio brojnih Windows 11 poboljšanja koja se očekuju u predstojećem periodu, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije