Programi

Gejmeri iz cijelog svijeta na tvrđavi Kastel

Gejmeri iz cijelog svijeta na tvrđavi Kastel
Foto: N.N. | Gejmeri iz cijelog svijeta na tvrđavi Kastel

Prvi festival gejmera u BiH pod nazivom "Kuvo gejming fest", koji će imati takmičarski i festivalski dio s ekipama iz cijelog svijeta, biće održan od 6. do 8. septembra na tvrđavi Kastel.

Takmičenje će biti međunarodnog karaktera i u toku su pregovori sa ruskim, njemačkim, turskim i španskim ekipama koje će direktno pozvati u ligu.

Brankica Janković, član tima ovog festivala i direktor agencije "Aquarius", koja zajedno sa gradom organizuje "Kuvo gejming fest", kazala je da je ova agencija rado podržala tu ideju koja je stigla od mladih, te istakla njegov značaj sa više aspekata.

Takmičarski dio festivala počeće ove sedmice, a festivalski dio biće održan od 6. do 8. septembra na tvrđavi Kastel, kada će biti održane brojne edukativne i zabavne radionice i drugi sadržaji za gejmere.

"Ovaj projekat potpuno se uklapa u koncepciju grada kao otvorenog grada, koji želi da se pozicionira na regionalnoj mapi u svim oblastima. Našli smo se u ovoj priči da budemo ne samo domaćin, već i partner", kazao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije