Programi

Google Chrome ima novitete koji pomažu u pretraživanju

Google Chrome ima novitete koji pomažu u pretraživanju
Foto: Ilustracija | Google Chrome ima novitete koji pomažu u pretraživanju
N.N.

Google Chrome eksperimentiše sa nekoliko funkcija koje bi pomogle u dužim sesijama pretrage i upoređivanju stranica na kojima se nalazi korisnik - sa onima sa rezultatima pretrage. Funkcija pod nazivom Putovanja može pružiti više opcija za praćenje teme koju tražite.

Lakše pretraživanje

Ovaj alat automatski prikuplja stranice i informacije u vezi sa određenom temom, koje će spasiti korisnika od ručnog kopanja kroz istoriju pretraživanja ili stvaranja cijele fascikle sa obilježivačima. Chrome će dalje nuditi prijedloge za pretraživanje kako bi vam olakšao pretraživanje na webu.

Grupe stranica će se skladištiti lokalno, što znači da ih nećete moći otvoriti na više uređaja, iako Google napominje da i na tome radi. Konačno, opcija će se moći isključiti u bilo kom trenutku i izbrisati specifičnu istoriju pripremljenog materijala, tj. Putovanje.

Funkcija Putovanje je veoma korisna za sve koji nedjeljama istražuju istu temu ili planiraju putovanje, kupuju automobil ili neki dio elektronske opreme. Ova funkcija je trenutno dostupna samo u Chrome beta softveru za računare na kojima se sva putovanja mogu pronaći u istoriji pregledanja ili na chrome: // history / journeys.

Panel za pretrage

Još jedna novina dolazi u obliku bočne pločice za pretragu. Kada kliknete na vezu nakon pretraživanja, vidjećete ikonu G pored trake za adresu - ako kliknete na nju, vidjećete druge rezultate na bočnoj traci koji će vam olakšati pretraživanje i upoređivanje rezultata bez vraćanja na pretragu, prenosi b92.

Novi bočni panel se trenutno testira na Chrone OS Dev kanalu. Ako kompanija odluči da je lansira za širu publiku, bočna traka bi mogla doći na više platformi i podržati više pretraživača, prenio je Engadget.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije