Programi

Pratite nas na Google news

Google Maps i lokalni vodiči za upoznavanje gradova

Google Maps i lokalni vodiči za upoznavanje gradova
Foto: N.N. | Google Maps i lokalni vodiči za upoznavanje gradova
N.N.

​Najaktivniji Google Maps korisnici od sada mogu da se posmatraju kao lokalni vodiči i mentori svima koji posjećuju njihove gradove.

Naime, Google sprema novu strategiju koja će korisnicima omogućavati da lakše pronađu najbolje restorane u gradovima koje ne poznaju. Radi se o tome da će se najaktivniji Maps korisnici tumačiti kao vodiči, a nova opcija omogućava da se prate oni koji se ocijene kao adekvatni, a kako bi mogle da se iskoriste njihove preporuke.

Tako će zainteresovani moći da saznaju koja mjesta vodiči posjećuju, i šta preporučuju, a dovoljno je da kliknu na “follow” i da preporuke vide u For You tabu, ali i na samoj mapi. Turisti bi na ovaj način u budućnosti s lakoćom mogli da pronalaze restorane koji im odgovaraju, na osnovu preporuka onih koje Google Maps izabere za lokalne vodiče.

Test opcija bi trebalo da se pojavi uskoro, i to u devet svjetskih gradova – Bangkoku, Londonu, Tokiju, Delhiju, Meksiko Sitiju, Njujorku, San Francisku, Osaki i Sao Paolu. Proći će još neko vrijeme dok odgovarajući vodiči ne budu postali dostupni u svim dijelovima svijeta, a najveća prednost je u tome što će korisnici moći i da pročitaju preporuke, umjesto da jednostavno vjeruju apstraktnim ocjenama u obliku zvjezdica.

(Engadget)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije