Programi

Google Messages beta otkriva potencijalnu funkciju naknadnog uređivanja poruka

Google Messages beta otkriva potencijalnu funkciju naknadnog uređivanja poruka
Foto: Twitter / Printscreen | Google Messages beta otkriva potencijalnu funkciju naknadnog uređivanja poruka

​Google Messages kod, identifikovan 19. novembra, otkriva reference koje ukazuju na moguće uvođenje Edit opcije u ovoj aplikaciji za slanje poruka.

Beta kod iz Google Messages ukazuje na razvoj nove funkcije koja bi omogućila korisnicima da uređuju poslate poruke. Kod, identifikovan 19. novembra, otkriva reference “edit_ui” i “edit_history,” ukazujući na moguće nadogradnje ove vrste na platformi za slanje poruka, izvještava "TheSpAndroid".

Ova informacija nam dolazi neposredno nakon što su iMessage i WhatsApp uveli slične mogućnosti u svojim nedavnim ažuriranjima, omogućavajući korisnicima da uređuju poruke i nakon što su već poslate.

Dok je Apple uveo uređivanje poruka sa iOS 16 prošle godine, WhatsApp se pridružio ovom trendu ranije u 2023. godini, pružajući korisnicima kratki prozor za izmjene - dva minuta za iMessage i 15 minuta za WhatsApp.*

Značajno je napomenuti da pokušaji omogućavanja pronađenih oznaka u Google Messages beti navodno nisu odmah dali rezultate, ostavljajući korisnike znatiželjnim u vezi sa potencijalnim mogućnostima ove dolazeće funkcije. Za razliku od svojih pandana, neizvjesno je da li će Google Messages postaviti vremensko ograničenje za uređivanje poruka.

Trenutno, Google zvanično nije komentarisao ovo otkriće, a detalji o funkcionalnostima i ograničenjima funkcije ostaju nejasni. Postoje pitanja u vezi sa tim da li će korisnici imati ograničen vremenski okvir za izmjene ili će primalac moći da vidi istoriju izmjena. Jedan intrigantan detalj iz koda sugeriše da će funkcija možda biti integrisana sa RCS protokolom za slanje poruka kroz identifikator “original_rcs_messages_id.”

Uprkos odsustvu zvaničnog saopštenja od strane Googlea, mogućnost uređivanja poruka u Google Messages izazvala je interes i anticipaciju među korisnicima. Kako platforme za slanje poruka nastavljaju da se razvijaju, dodatak ove funkcije može unaprijediti korisničko iskustvo i uskladiti Google Messages sa trendovima u industriji, prenosi "BenchMark".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije