Programi

Google Photos za Chromebook dobija svoj video editor

Google Photos za Chromebook dobija svoj video editor
Foto: www.google.com/photos | Google Photos za Chromebook dobija svoj video editor

Google Photos će ove jeseni dobiti novi uređivač filmova i funkcije za uređivanje video zapisa kao dio ažuriranja Chrome OS-a.

Nova funkcija omogućiće korisnicima da prave video zapise slične istaknutim klipovima koje aplikacija već automatski pravi.

Iako nije iznenađenje što Google uključuje automatizovani alat, kompanija takođe uvodi mogućnost da se počne od nule, dodajući video snimke i fotografije redoslijedom koji želite. 

Aplikacija će vam omogućiti da prilagodite stvari kao što su osvijetljenost i kontrast, skraćivanje klipova, dodavanje naslovne kartice i muzike i primjenjivanje Google filtera za realne tonove, prenosi PCPress.

U narednih nekoliko mjeseci planiraju se brojna druga ažuriranja za Chrome OS. Još jedna nova Google Photos funkcija će omogućiti Chromebook-ovima da pristupe vašoj biblioteci i koriste te slike za pozadinu. 

Aplikacija Gallery će dobiti funkcije za uređivanje PDF-a, tako da možete da popunjavate obrasce i potpisujete ih ako koristite Chromebook sa olovkom. Tu je i nova Cursive aplikacija za snimanje i organizovanje rukom pisanih beleški.

Chrome OS takođe dobija novi tamni režim, nešto o čemu se priča već duže vrijeme. 

Moći ćete da izaberete jedan režim ili da ga automatski mijenjate u zavisnosti od doba dana. 

Neke nove pozadine će takođe doći sa svietlim i tamnim verzijama koje se automatski mijenjaju u zavisnosti od teme koju koristite. 

Konačno, Google uvodi nekoliko poboljšanja produktivnosti u Chrome OS. Klikom na datum pojaviće se mjesečni prikaz kalendara, gdje možete odabrati datum kako biste vidjeli događaje iz Google kalendara bez otvaranja aplikacije. 

Većina ovih ažuriranja trebalo bi da dođe u avgustu, dok će alatke za uređivanje video zapisa stići na jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije