Programi

Google Pixel telefoni mogu da snimaju Night Sight snimke

Google Pixel telefoni mogu da snimaju Night Sight snimke
Foto: Pixabay | Google Pixel telefoni mogu da snimaju Night Sight snimke

Google je samo prošlog mjeseca na svojoj I/O razvojnoj konferenciji podijelio mnoštvo najava, a neke od novih funkcija su već u upotrebi.

U svom najnovijem ažuriranju karakteristika, kompanija donosi stvari poput Locked Folders u Photos, i Night Sight video snimke.

Pored toga što je zaštićen lozinkom, Locked Folder djeluje kao lokalni prostor na vašem uređaju za slike koje ne želite da se automatski otpremaju na vaš nalog Photos, gdje ih, recimo, može pregledati partner koji ima informacije o prijavi. Možete da sačuvate slike koje snimate fotoaparatom direktno u zaključanu fasciklu ili da tamo premjestite snimke koje ste već snimili.

Locked Folder ćete pronaći u odjeljku Uslužni programi u aplikaciji. Video zapisi i fotografije neće se prikazivati na dijeljenim uređajima, Memories ili drugim aplikacijama na uređaju i za pristup će im biti potrebna šifra vašeg telefona ili otisak prsta.

Google je takođe ažurirao svoj režim kamere Night Sight koji koristi dugu ekspoziciju za snimanje detaljnih snimaka pri slabom osvjetljenju, a sada podržava video zapise. Ažurirani Night Sight će sada snimiti i sliku i video kada dodirnete dugme zatvarača, a sistem spaja više kadrova koje snimate koliko god dugo ostavljali kameru da radi animaciju. Kompanija je takođe dodala nove pozadine, melodije zvona i obavještenja na temu Pride-a, zajedno sa LGBTQ komemoracijama ovog mjeseca.

(PC Press)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije