Programi

Google ima lijepe vijesti za korisnike Windowsa 7

Google ima lijepe vijesti za korisnike Windowsa 7
Foto: Printscreen/YouTube | Google ima lijepe vijesti za korisnike Windowsa 7
N.N.

Iako je u ovom trenutku glavna tema Windows 11, postoje i dalje oni koji još uvijek koriste sada već zastarjeli Windows 7.

Za neke računare, koji su ostali na Windowsu 7, otežano je prebacivanje na novije verzije Microsoftovog operativnog sistema.

Različiti su razlozi za to. Na primjer, brojna preduzeća koriste veliki broj Windows 7 licenci i teže im je da pređu na noviju verziju platforme zbog velikih troškova.

Pored toga, nadogradnja sa Windowsa 7 na Windows 10 (i posebno Windows 11) zahtjeva i nadogradnju hardvera, što dodatno povećava troškove. To je i jedan od razloga zbog kojih mnogi još uvijek koriste Windows 7.

Google je, prema planovima, trebalo da prestane sa podrškom za Windows 7 na Chrome-u u januaru sljedeće godine. Međutim, kompanija je objavila obavještenje u kojem otkriva da se Chrome podrška za Windows 7 produžava bar do 15. januara 2023. godine.

Chrome je trenutno najveći i najpopularniji pretraživač, a Google je istakao da je odlučio da korisnicima Windowsa 7 omogući više vremena da pređu na novije verzije Windowsa, prenosi B92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije