Programi

Google prikazao "čarobni štapić" i druge AI proizvode

Google prikazao "čarobni štapić" i druge AI proizvode
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Google prikazao "čarobni štapić" i druge AI proizvode
N.N.

​Google je prikazao neke od svojih proizvoda koji koriste vještačku inteligenciju, a namijenjeni su kompanijinom Docs sosftveru.

Kompanija Google već mjesecima pokušava da uhvati korak sa kompanijom OpenAI, od trenutka kada je predstavljen ChatGPT i kada se zahuktalo tržište generativne AI industrije.

Prvi korak kompanije u ovom smijeru je bio Bard AI (koji se baš i nije proslavio), a sada je najavljeno da AI stiže u gotovo svaki Google proizvod u koji to bude moguće da se implementira.

Nove AI funkcije stižu u gotovo sve Google Workspace proizvode. To uključuje i "čarobni štapić" za popularni Google Docs softver.

Prema navodima kompanije, korisnici će moći da da Ai koriste za imejl poruke, tekstualne dokumente, automatski generišu fotografije i video uz Slides, Sheets će moći da kreira formule zasebno, prevod će biti automatizovan u Meet servisu, dok će Chat dobiti fluidnije funkcije za obavljanje poslova.

Microsoft je u međuvremenu za četvrtak najavio predstavljanje svojih AI proizvoda za poslovne korisnike, koji će "ponovo preobratiti produktivnost", pa očekuje se da će oni biti prikazani za Word i ostali kompanijin softver, prenosi b92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije