Programi

Google rješava dilemu nepoznatih poziva sa samo jednim tasterom

Google rješava dilemu nepoznatih poziva sa samo jednim tasterom
Foto: Twitter / Printscreen | Google rješava dilemu nepoznatih poziva sa samo jednim tasterom

​Kompanija Google radi na funkciji koja je toliko jednostavna, a pri tome korisna, da je pravo čudo što korisnicima još nije dostupna.

Korisnicima će uskoro postati dostupan način da pogledaju broj koji ih je pozvao, direktno iz ekrana sa nedavnim pozivima.

Korisnik, na platformi Twitter, sa nadimkom AssembleDebug, objavio je da je u pripremi novi "Lookup" taster, koji je u beta verziji za Google Phone aplikaciju.

Pomenuti taster, kada se pritisne, izbacuje stranicu sa Google Search i brojem koji je već unijet za vas.

Iako je Google Phone aplikacija podrazumijevana alatka za Pixel telefone, drugi Android uređaji takođe mogu da je preuzmu.

Novi Lookup taster će biti dostupan uz druge opcije, kao što su Block i History, koje se prikazuju kada pritisnete na nedavni poziv u Phone aplikaciji.

Na ovaj način, korisnik može lako da identifikuje nedavne nepoznate pozivaoce i da ne mora da se muči sa nezgrapnom copy/paste opcijom.

AssembleDebug je otkrio još neke nove funkcije koje stižu. Među njima je to da Google radi na dodavanju Gemini pregleda e-pošte u Android verziju Gmail aplikacije.

Pored toga, Android Gemini aplikacija može da rezimira imejlove za vas ukoliko imate Google Workspace nalog, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije