Programi

"Građanska patrola" počela s radom

"Građanska patrola" počela s radom
Foto: Ilustracija | "Građanska patrola" počela s radom

"Građanska patrola", informatička aplikacija putem koje građani Banjaluke mogu da prijave komunalne probleme, danas je puštena u funkciju.

"Preko ove aplikacije građani mogu da prijavljuju komunalne probleme, a prijave će ići nadležnim službama", rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Dodao je da je zbog prelaska zvaničnog sajta grada na drugu platformu uspostavljanje aplikacije kasnilo oko mjesec dana.

Ova aplikacija, koja se prvi put koristi u gradu, omogućava građanima da putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, putem aplikacije, obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će dalje preduzimati potrebne korake.

"Građanska patrola" primarno je namijenjena za prijavu komunalnih nepravilnosti koje je potrebno sanirati, kao što su neispravna saobraćajna signalizacija, oštećenja javnih površina, divlje deponije...

Građani aplikaciju mogu da koriste bez registracije ne prosljeđujući svoje podatke kroz aplikaciju. Sve proslijeđene prijave su anonimne.

Aplikacija je puštena u funkciju s ciljem podizanja efikasnosti komunikacije između građana i gradskih službi.

Iz Gradske uprave su pozvali građane da maksimalno koriste aplikaciju i zajedno s administracijom rješavaju uočene komunalne nepravilnosti. "Građanska patrola" je domaći proizvod, koji je gradu donirala firma "DVC solutions" i dostupna je putem postojećih platformi "Play store" i "App store". Ova aplikacija je besplatna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije