Programi

Guglov novi servis dostigao 50 milijardi pregleda

Guglov novi servis dostigao 50 milijardi pregleda
Foto: Pixabay/Ilustracija | Guglov novi servis dostigao 50 milijardi pregleda
N.N.

Servis za kratke video klipove, pod nazivom YouTube Shorts, Google je lansirao u julu 2021. godine, a od tada je zabilježio značajan rast.

Google se sada pohvalio da je YouTube Shorts prevazišao 50 milijardi pregleda na dnevnom nivou. Prije ovoga, Gugl je u prvom tromjesečju 2022. godine objavio da je broj aktivnih pregleda video snimaka na platformi iznosio 30 milijardi.

Iako se radi o impresivnoj statistici, servis kompanije Gugl zapravo zaostaje za sličnim servisima koje nude Instagram i Fejsbuk. Meta je prošlog oktobra objavila da su Reels klipovi ostvarili 140 milijardi pregleda dnevno na obe platforme.

Tokom prošle godine, YouTube je objavio da Jutjub Šorts svakog mjeseca gleda 1,5 milijardi prijavljenih korisnika. TikTok je otkrio da ima preko milijardu aktivnih korisnika mjesečno, a rekorder je Instagram sa preko dvije milijarde korisnika koji su aktivni na mjesečnom nivou.

Gugl, poput drugih platformi, korisnike tjera da gledaju Shorts video snimke, a od novembra su ovi klipovi dostupni za pregled na televizorima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije