Programi

Huawei napravio aplikaciju za popularne Android aplikacije

Huawei napravio aplikaciju za popularne Android aplikacije
Foto: N.N. | Huawei napravio aplikaciju za instaliranje popularnih Android aplikacija
N.N.

​Huawei je shvatio da je teško prodati telefone bez pristupa Google aplikacijama. To se najbolje vidjelo na telefonu Mate 30 (prvom modelu na kome je došao Android bez Google podrške), koji je van Kine do sada prodat u praktično zanemarljivoj količini.

Zato su u kompaniji rešili da pripomognu prodaju tog, ali i svih budućih telefona, tako što su napravili aplikaciju koja omogućava instaliranje popularnih Android aplikacija „zaobilaznim“ putem.

Ova aplikacija, nazvana „AppSearch“ je za sada dostupna u Nemačkoj, jednoj od rijetkih evropskih država u kojima se prodaje Mate 30. Ona korisnicima pomaže da na Mate 30 instaliraju popularne aplikacije kao što su Facebook ili WhatsApp.

Aplikacija bi trebala da radi i na uskoro očekivanoj P40 seriji telefona, kao i Mate X modelima, a dostupna je za preuzimanje sa Huawei AppGallery prodavnice.

Prema riječima korisnika koji su je isprobali, aplikacija ne obezbjeđuje direktno preuzimanje i instalaciju željenih aplikacija, već upućuje korisnike na lokacije odakle mogu da ih preuzmu. Huawei je u opisu eksplicitno naveo aplikacija služi samo za asistiranje korisnicima da pronađu popularne aplikacije konsolidacijom više alternativnih lokacija za njihovo preuzimanje, među kojima su  Amazon, APKPure, APKMirror kao i HGS.

(Engadget)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije