Programi

Huawei prikazuje svoj operativni sistem HarmonyOS

Huawei prikazuje svoj operativni sistem HarmonyOS
Foto: Ilustracija | Huawei prikazuje svoj operativni sistem HarmonyOS

Dok Američka zabrana Huawei-ju ulazi u treću godinu, kompanija je i dalje odsječena od najvažnijih dijelova Android-a. Bez obzira na to, Huawei potvrdio svoj plan da zvanično predstavi HarmonyOS svijetu u prvoj nedjelji juna.

Video najave objavljen na YouTube-u potvrđuje veliku najavu kompanije Huawei o svojoj HarmonyOS platformi. Još važnije, dolazi sa tizerom "novih proizvoda" koji stižu zajedno sa operativnim sistemom. U opisu videa Huawei jednostavno kaže: Uskoro je vrijeme da saznamo više o HarmonyOS-u.

Detalji ostaju nejasni o tome šta tačno kompanija planira da pokaže, ali izgleda da će vjerovatno ovaj događaj konačno detaljno pokazati kako HarmonyOS izgleda na pametnim telefonima, televizorima i drugim uređajima.

ArsTechnica je prethodno napravila recenziju platforme, otkrivši da je riječ o doslovnoj kopiji Androida.

Fraza "fake it until you make it" često se daje kao motivacioni savjet, ali nikada prije nisam videi da se primenjuje na razvoj OS-a. Ako ste ikada vidjeli savremeni Huawei Android telefon, HarmonyOS je uglavnom ista stvar, sa nekoliko malih promjena, objavio je u svojoj recenziji Ron Amade, iz ArsTechnica-e.

U avgustu 2019. godine, Huawei je tvrdio da HarmonyOS nije zamjena za Android. Dvije godine kasnije, već 02. juna, moći ćemo da provjerimo da li je to zaista tako.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije