Programi

Instagram postaje bezbjedniji za tinejdžere

Instagram postaje bezbjedniji za tinejdžere
Foto: Solen Feyissa/Unsplash | Instagram postaje bezbjedniji za tinejdžere
N.N.

Instagram je aktivirao nekoliko novih, eksperimentalnih funkcija, koje su kreirane kako bi aplikaciju načinile sigurnijim mjestom za tinejdžere.

Prvo, kompanija nudi ranije najavljenu "Take a Break" funkciju, koja će biti aktivirana korisnicima u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi i Australiji.

Sada, kada korisnik provede duže vrijeme skrolujući kroz Instagram sadržaj, aplikacija će tražiti od njega da se odmori i da podesi podsjetnike za naredni period. Ovo se posebno odnosi na tinejdžere, koji će dobijati obavještenja da podese te podsjetnike, kako bi postali svjesni nove funkcije.

Tokom marta, Instagram će pokrenuti funkciju namijenjenu roditeljima i starateljima koja će im omogućiti da vide koliko vremena njihova djeca provode u aplikaciji, kao i da podese vremenske limite.

Jedna od eksperimentalnih funkcija, koju Instagram testira, koristiće tinejdžerima i mladima ukoliko žele da uklone sadržaj i aktivnost u okviru aplikacije kada su bili znatno mlađi. Omogućiće im da grupno uklone fotografije i video klipove koje su kačili, kao i komentare i lajkove. Ova opcija stiže od januara.

Još jedna test funkcija će se proširiti, a u pitanju je zabrana odraslima da šalju direktne poruke tinejdžerima koji ih ne prate. Početkom sljedeće godine, biće uklonjena mogućnost da se taguju ili pominju tinejdžeri od strane odraslih koji ih ne prate.

Na kraju, istražuje se mogućnost limitiranja osjetljivog sadržaja koji će tinejdžeri moći da vide, prenosi B92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije