Programi

Instagram upozorava prije postavljanja uvredljivog sadržaja

Instagram upozorava prije postavljanja uvredljivog sadržaja
Foto: N.N. | Instagram upozorava prije postavljanja uvredljivog sadržaja

Kako bi izašao u susret korisnicima, Instagram je najavio još jednu opciju u okviru svoje aplikacije koja će pomoći da se spriječi postavljanje poruka koje bi mogle da budu smatrane kao uvredljive.

Prije nekoliko mjeseci, Instagram je izbacio alat koji obavještava ljudi kada bi njihovi komentar mogli da budu uvredljivi, prije nego što su postavljeni. Najskorija opcija se širi uz pomoć alata tako što koristi vještačku inteligenciju kako bi nalazila potencijalno uvredljive naslove.

Oni koji napišu takvu poruku dobiće kratko obaveštenje da je njihov naslov sličan onim koji se prijavljuju kao maltretiranje i savjetuje im da o svojoj poruci malo razmisle. Instagram će korisnicima dozvoliti da promene poruku pre nego što je pošalju, ukoliko je označena kao potencijalno uvredljiva.

Nova opcija je namenjena edukaciji korisnika na Instagram-u i prevenciji kako korisnici ne bi došli da zbog kršenja pravila korišćenja mreže potencijalno izgube svoje naloge. Ova opcija će biti ubačena u aplikaciju u narednim mjesecima.

(phonearena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije