Programi

Kada instalirate ovu aplikaciju, blokiraćete WhatsApp

Kada instalirate ovu aplikaciju, blokiraćete WhatsApp
Foto: Ilustracija | Kada instalirate ovu aplikaciju, blokiraćete WhatsApp

Milijarde korisnika WhatsAppa mogle bi se suočiti sa blokadom popularne aplikacije za čet.

Platforma za razmjenu poruka, izdala je upozorenje kada je nezvanična verzija WhatsApp-a postala viralna na društvenim mrežama krajem prošlog meseca. 

Pod nazivom "GB WhatsApp", ova Android aplikacija dizajnirana je da sa svojim imenjakom dijeli dovoljno karakteristika da bi vlasnici pametnih telefona mogli pretpostaviti da ih je razvio zvanični tim. 

Međutim, "GB WhatsApp" nema nikakve veze sa originalnom aplikacijom za čet. 

Umjesto toga, ova Android aplikacija obećava brojne funkcije koje nisu pronađene u WhatsApp-u, uključujući mogućnost automatskog odgovaranja na tekstualne poruke, poput odsustva iz kancelarije u aplikaciji za email, slanja više fotografija u jednom paketu, sakrivanja potvrde o čitanju poruke, a da se i dalje vide status čitanja poruke drugih i brojne druge pogodnosti koje nisu dostupne u zvaničnoj aplikaciji za razmjenu poruka.

Aplikacija putem linka vodi do vašeg WhatsApp naloga, otključavajući ove funkcije koje još uvijek nisu dostupne u zvaničnoj verziji WhatsApp-a i koje su omogućile "GB WhatsApp" da stekne popularnost među obožavaocima širom svijeta. 

Ali iako je možda primamljivo da preuzmete i instalirate aplikaciju na Android telefon da biste dobili pristup ovim funkcijama, moraćete da budete zaista sigurni da želite te dodatne trikove. 

WhatsApp je upozorio korisnike da će biti blokirani iz aplikacije za razmjenu poruka ako preuzmu nezvanični softver nezavisnih proizvođača, poput "GB WhatsApp".

Ako ste dobili poruku u aplikaciji u kojoj se navodi da je vaš nalog "Privremeno zabranjen", to znači da vjerovatno koristite nepodržanu verziju WhatsApp-a umjesto zvanične aplikacije, rekla je kompanija u vlasništvu Facebook-a. 

Ako se nakon privremene zabrane ne prebacite na zvaničnu aplikaciju, vašem nalogu će možda biti trajno zabranjeno korišćenje WhatsApp-a. 

Zabranjene su aplikacije za kloniranje koje se povezuju sa vašim WhatsApp nalogom kako bi donijele nove mogućnosti koje nisu podržane u originalnoj aplikaciji u vlasništvu Facebook-a. 

Prema WhatsApp-u, ova politika je dizajnirana da zaštiti korisnike od sigurnosnih problema. 

Nepodržane aplikacije, poput WhatsApp Plus ili GB WhatsApp, izmenjene su verzije WhatsApp-a, koje su razvile treće strane i krše naše uslove korišćenja usluge. 

WhatsApp ne podržava ove nezavisne aplikacije jer ne možemo da potvrdimo njihovu bezbjednosnu praksu.

"GB WhatsApp" nije dostupan u Google Play prodavnici. Umjesto toga, vlasnici Android pametnih telefona moraju da potraže „GB WhatsApp“ iz nezvaničnih izvora mreži. Takođe ćete morati da onemogućite neke zaštitne mere koje su podrazumijevano uključene na Androidu da biste ih preuzeli sa weba.

(Express)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije