Programi

Kako se riješiti SMS gnjavatora?

Kako se riješiti SMS gnjavatora?
Foto: Ilustracija | Kako se riješiti SMS gnjavatora?

Ukoliko postoji osoba koja vas gnjavi SMS porukama, postoji nekoliko načina da ih se riješite. Naravno, ako posjedujete telefon s Android operativnim sistemom.

Truecaller

Ova aplikacija blokira neželjene pozive i SMS poruke, a moguće je i da će prepoznati neke nepoznate pozive ako ih pronađe u svojoj bazi.

Može vam prikazati koliko je još korisnika prijavilo neželjene poruke iz istog izvora, automatski blokirati najpoznatije spamere... Ako ipak propusti neku neželjenu poruku, možete dodati broj u bazu podataka ili ga, po potrebi, ukloniti.

Aplikacija je besplatna, za pretplatu ćete dobiti pristup dodatnim opcijama.

Key Messages 

Aplikacija Key Messages, između ostalog, nudi mogućnost blokiranja pojedinačnih pošiljalaca ili grupisanih po određenom kriterijumu (recimo, dijelu broja ili riječi). Time ćete lakše blokirati kompanije koje vam šalju spam.

Automatski će pregledati vaš digitalni sandučić za poruke i u njemu pronaći neželjene poruke te ih potom prikriti. Ako slučajno označi nekog pošiljaoca kao spamera a on to nije, nema problema - lako ćete ukloniti tu oznaku sa tog kontakta. Osim crne možete napraviti i bijelu listu pošiljalaca čije poruke želite da primate, bez obzira što bi ih aplikacija inače označila kao spam.

Besplatna je ako ste voljni da pristanete na prikaz oglasa, a postoji i verzija za koju možete plaćati pretplatu i dobiti dodatne opcije.

AntiNuisance 

AntiNuisance je laka aplikacija koja omogućava stvaranje bijelih i crnih lista za propuštanje i blokiranje SMS-ova i poziva.

Možete blokirati poruke koje stižu sa određenih brojeva ili sa određenim imenima, kao i odrediti riječ koja će aktivirati blokadu ako je aplikacija nađe u poruci te prijaviti spam koji je uspio da se provuče. Takođe je besplatna uz oglase i ima verziju bez oglasa, uz plaćanje.

Microsoft SMS Organizer

Nekad dostupna samo u Indiji, ovu Microsoftovu aplikaciju sada je moguće koristiti bilo gdje. Premjestiće poruke koje prepozna kao promotivne u mapu Promotions, gdje ih možete brisati sve odjednom ako želite.

Slično tome, SMS-ovi sa blokiranih brojeva pojaviće se u mapi Blocked. Takođe možete stišati obavještenja o neželjenim SMS porukama.

Može automatski brisati blokirane i promotivne poruke u unaprijed određeno vrijeme. Tu su i mapa Starred za posebno označene razgovore te Reminders, s potencijalno korisnim informacijama izvučenim iz vaših razgovora.

(Tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije