Programi

Kultna Nokijina "zmijica" oživjela na Facebooku

Kultna Nokijina "zmijica" oživjela na Facebooku
Foto: Screenshot | Kultna Nokijina "zmijica" oživjela na Facebooku

Kompanija HMD Global donosi novu verziju kultne Nokijine "zmijice", koja sada dolazi nadograđena proširenom stvarnošću. Filteri za kameru Snake Mask i Snake Real World legendarnu igru približavaju novoj generaciji obožavalaca.

Zavisnost koju ova igra izaziva je ostala ista, samo je dopunjena zabavnim dodatkom - igrači sada i sami mogu da postanu zmija koja gricka jabuke. Filter Snake Mask koristi novu tehnologiju proširene stvarnosti koju omogućuje Facebook, a Zmiju približava najširoj mogućnoj publici.

Zmija u zoološkom vrtu? Zmija na plaži? Zmija... u avionu? Sada kada je Zmija "ušla" u Facebook kameru, sve je postalo moguće. Dodatno, uz integraciju sa Facebook Live opcijom, moguće je pozvati i prijatelje da vam se pridruže u akciji.

Potpuno novi filter Snake Mask koristi prednju kameru mobilnog uređaja reagujući na pokrete lica igrača, i na taj način im omogućava da se pretvore u lik zmije. Filter Snake Real World aktivira zadnju kameru.

U čast predstavljanja nove verzije kultne Nokijine igre, komičar i jutjuber Met Kek, koji stoji iza nevjerojatno smiješnog videa "I'm a Snake", koji je slučajno postao viralna senzacija sa 23 miliona pregleda na YouTubeu, prvi je testirao Zmiju na Facebook kameri.

I ponovo je napravio viralni hit, koji je ovaj put nastao pomoću filtera Snake Mask.

Kako se igra:

1. Otvorite Facebook aplikaciju

2. Aktivirajte Facebook kameru u gornjem lijevom uglu

3. Izaberite filter Snake Mask

4. Počnite da se igrate!

Svoju igru i mjesta na kojima igrate Zmiju možete da podijelite pomoću haštaga #imasnake2.

Glavni direktor marketinga i izvršni potpredsjednik HMD Globala Peka Rantala je, povodom izlaska igre, izjavio:

"Dizajnirana je za novu generaciju čiji se život odvija na društvenim mrežama. Obožavaoci sada mogu da pozovu svoje prijatelje da zajedno igraju i dijele rezultate, što igru čini razigranijom od prethodne verzije. To je prvi put u istoriji da se Zmija ušunjala na univerzalni i svima dostupan kanal, a ne na jedan uređaj, i tako privukla 121 milion igrača širom svijeta."

"Igračima sada pružamo još intenzivnije iskustvo, omogućavajući im da postanu zmija i grickaju jabuke uz filtere dostupne na Facebook kameri. HMD Global vodi omiljenu igru u novu eru proširene stvarnosti", zaključio je on.

Efektima se pristupa putem Facebook kamere, pa su oni dostupni univerzalno, ne samo za Nokia pametne telefone, tako da se popularna "zmijica" može igrati kako na Android tako i na iOS platformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije