Programi

Legendarni Paint još uvijek dobija poboljšanja

Legendarni Paint još uvijek dobija poboljšanja
Foto: Print Screen/Twitter | Legendarni Paint još uvijek dobija poboljšanja

Paint je debitovao kao dio početne verzije Windows 1985 sistema (Windows 1.0x). Od tada, ovaj rasterski grafički editor nudi korisnicima osnovnu izradu grafike i uređivanje fotografija, često zahtevajući druge programe za naprednije funkcije.

Ove nedjelje Microsoft je najavio ograničeno izdanje novih funkcija fokusiranih na unapređenje mogućnosti Painta, uključujući koristan i brz alat za uklanjanje pozadine.

Prije šest godina, korisnici su spremali da se oproste od MS Painta nakon 32 godine rada kao paketa za uređivanje grafike u Windows sistemu. Baza obožavalaca programa kolektivno je uzdahnula s olakšanjem kada je Brendon Leblank iz Microsofta kasnije objavio da će MS Paint i dalje biti uključen u standardnu ​​distribuciju Windowsa. Od tada je omiljena aplikacija dobila nekoliko ažuriranja funkcija i kvaliteta rada kako bi poboljšala svoju funkcionalnost i korisničko iskustvo.

Nedavno je Microsoft otkrio najnovije potencijalno poboljšanje funkcije za Paint. Windows Insideri imaće pristup novoj mogućnosti uklanjanja pozadine u programu Paint, koja vam omogućava uklanjanje pozadine bilo koje slike jednim klikom.

Otvorite bilo koju sliku u Paint canvasu kao što biste to inače učinili, a jednim klikom tstera "Ukloni pozadinu" ostaviće samo željeni element u prednjem planu. Ova funkcija korisnicima takođe pruža poznati alat za izbor pravougaonika koji može da se koristi za biranje određenih dijelova za uklanjanje pozadine.

Funkcija je trenutno dostupna učesnicima programa Windows Insider, koji dobijaju pristup za "preview" dolazećih Windows funkcija, a istovremeno im omogućava da daju povratne informacije Microsoftu, pomažući u usmjeravanju budućih napora u razvoju funkcija.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije