Programi

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome
Foto: Pixabay/geralt | Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome
N.N.

Microsoft Edge je u nekom trenutku bio solidna alternativa za Google Chrome, ali u posljednje vrijeme stvari sa ovim pregledačem izmiču kontroli.

Prije nekoliko dana, Edge korisnici su bili bijesni zbog odluke Microsofta da integriše finansijsku aplikaciju direktno u brauzer.

Sada kompanija dodatno potpiruje vatru, preko obavještenja koja se pojavljuju u Windowsu 11 kada korisnik pokuša da instalira Google Chrome iz Edge pregledača.

Obavještenje koje iskače, obeshrabruje ljude da pređu na Chrome. Microsoft izgleda koristi nekoliko različitih šablona, uključujući i sljedeće poruke: "Microsoft Edge koristi istu tehnologiju kao Chrome, ali uz dodatno povjerenje koje Microsoft uliva". Potom: "Taj pregledač je tako 2008! Znate li šta je novo? Microsoft Edge". I na kraju: "Mrzim višak novca je stvar koju nikada niko nije izgovorio. Microsoft Edge je najbolji pregledač za kupovinu onlajn".

Osim toga što korisnicima maksimalno preporučuje Edge, Microsoft je otežao i promjenu pretraživača u svom operativnom sistemu.

U okviru Windowsa 11, korisnici moraju da uđu u podešavanja i ručno dodijele podrazumijevanu aplikaciju svakom određenom tipu dokumenta (HTM, HTML, PDF, SVG, itd.), kako bi se njihov željeni pregledač otvorio kada kliknu na link.

Naravno, Microsoft nije jedina kompanija koja prikazuje upozorenja i sugestije kada korisnik pokuša da napusti njihov servis. Google slična obavještenja prikazuje Microsoft korisnicima, podstičući ih da pređu na Chrome kada posjete Google pretraživač iz drugog pregledača.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije