Programi

Microsoft će prestati da podržava Office pakete iz 2016. i 2019. godine

Microsoft će prestati da podržava Office pakete iz 2016. i 2019. godine
Foto: Tanjug | Microsoft će prestati da podržava Office pakete iz 2016. i 2019. godine

Američka tehnološka korporacija Microsoft saopštila je danas da će sljedeće godine prestati da podržava Office pakete iz 2016. i 2019. godine.

Kako je navedeno u saopštenju objavljenom na sajtu kompanije, podrška tim paketima će biti u potpunosti obustavljena 14. oktobra 2025.

Kompanija je prekinula punu podršku za aplikacije iz Office paketa iz 2016. u oktobru 2020. i a iz paketa iz 2019. godine u oktobru 2023. godine, ali je i dalje ažurirala bezbednosne funkcije.

Microsoft će i nadalje podržavati Office paket iz 2021. godine, a ove godine će predstaviti novu verziju paketa Ofis koji može da radi i kada nije povezan sa internetom.

Američka korporacija je početkom mjeseca saopštila da će odvojiti svoju popularnu aplikaciju za ćaskanje i video razgovore Teams od svog Office paketa i ubuduće će ih u cijelom svijetu prodavati kao dva odvojena proizvoda.

Microsoft je još pre šest meseci odvojila aplikaciju Tims od Ofis paketa u Evropskoj uniji da bi izbegla eventualnu antimonopolsku kaznu EU, navodi Rojters, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije