Programi

Microsoft nudi bitno olakšanje za Windows 11 korisnike

Microsoft nudi bitno olakšanje za Windows 11 korisnike
Foto: Screenshot/Twitter | Microsoft nudi bitno olakšanje za Windows 11 korisnike
N.N.

Najnovije ažuriranje za Windows omogućava korisnicima da lakše promjene podrazumijevani pregledač ili aplikaciju.

Za one koji nisu najbolje tehnološki potkovani ili nisu u potpunosti istražili Windows 11 podešavanja, proces prebacivanja između podrazumijevanih i željenih aplikacija i pregledača može biti komplikovan.

Međutim, lijepa vijest je da u novom ažuriranju za Windows 11 Microsoft sada značajno olakšava korisnicima promjenu podrazumijevanog pregledača na platformi. Sve što je potrebno da korisnik uradi, jeste da ode u sekciju sa podrazumijevanim aplikacijama u Windows 11 podešavanjima, potraži željeni pregledač i klikne taster koji omogućava podrazumijevano podešavanje.

Prije ovoga, ukoliko korisnik ne bi na samom početku podesio podrazumijevani pregledač, morao bi u podešavanjima da izmjeni način na koji aplikacija upravlja protokolima, što nije najočiglednije za sve korisnike.

Potrebno je napomeniti da je KB5011563 ažuriranje opciono, što znači da ga Microsoft ne nameće korisnicima, koji će morati da ga potraže ručno i da ažuriraju svoj računar ukoliko žele da iskoriste prednosti koje donose nove izmjene.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije