Programi

Microsoft obećao - Call of Duty ostaje na više platformi

Microsoft obećao - Call of Duty ostaje na više platformi
Foto: Printscreen/YouTube | Microsoft obećao - Call of Duty ostaje na više platformi

Microsoft je tokom januara objavio planove o kupovini Activision Blizzarda za skoro 70 milijardi dolara, a mnogi su se uplašili da to znači da će veliki broj gaming franšiza postati dostupan samo na Xbox konzolama.

Kako bi izbjegao da ovaj potez alarmira različita regulatorna tijela, Microsoft je javno objavio informacije. Jedna od njih je da će Call of Duty biti zadržan na više platformi, čak i nakon što isteknu aktuelni ugovori Activision Blizzarda sa rivalskim konzolama.

Ranije smo saznali da će Call of Duty ostati na PlayStationu bar do 2024. godine, jer Activision Blizzard ima ugovore sa kompanijom Sony za 2022. i 2023. godinu.

Microsoft u svojoj objavi ističe da je zadržavanje Activision Blizzardovih najvećih franšiza na više platformi dobra stvar za industriju, za gejmere, kao i za kompanijino poslovanje sa konzolama.

Microsoft je pomenuo i Nintendo, ističući da je zainteresovan da slične korake povuče i kada je u pitanju podrška za Nintendovu uspješnu platformu - Switch.

Ovo sugeriše da će Activision Blizzard, pod Microsoftovim vlasništvom, biti tretiran slično kao Mojang - kompanija koja je kreirala Minecraft, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije