Programi

Microsoft obustavio nadogradnju za Windows 10

Microsoft obustavio nadogradnju za Windows 10
Foto: Ilustracija | Microsoft obustavio nadogradnju za Windows 10

Kompanija Microsoft je prestala da "isporučuje" svoju najnoviju nadogradnju Windows 10 October 2018 Update.

Tehnološki gigant je nadogradnju plasirao tokom Surface događaja ranije ove sedmice, ali, neki korisnici su odmah primijetili da su im neki dokumenti izbrisani.

"Zaustavili smo nadogradnju za sve korisnike jer istražujemo izolovane izvještaje korisnika o gubljenju nekih fajlova", saopštio je Microsoft.

Kompanija preporučuje svim korisnicima koji su uvidjeli probleme da je kontaktiraju direktno, a ako su manuelno preuzeli novi update, preporuka je da se ne instalira i da se sačeka novi.

Još uvijek nije jasno koliko korisnika Windowsa 10 ima ovaj problem i da li se zaista radi o malom procentu. Zanimljivo, problem se nije pojavljivao tokom iscrpnog testiranja novog updatea.

Milioni ljudi pomažu Microsoftu da testira Windows 10, ali je kompanija nedavno imala problema s nadogradnjama. Microsoft je odložio aprilsku nadogradnju zbog "Plavog ekrana smrti", ali su ti problemi riješeni prije nego je nadogradnja stigla do "običnih" i poslovnih korisnika. Microsoft sada planira odložiti najnoviju nadogradnju do utorka dok ne riješi ovaj problem.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije