Programi

Microsoft ponovo objavio PC Health Check aplikaciju za Windows 11

Microsoft ponovo objavio PC Health Check aplikaciju za Windows 11
Foto: Ilustracija | Microsoft ponovo objavio PC Health Check aplikaciju za Windows 11
N.N.

Nakon najave operativnog sistema Windows 11, Microsoft je podijelio aplikaciju za proveru ispravnosti računara koja skenira vaš računar kako bi utvrdila da li ispunjava uslove za nadolazeće ažuriranje operativnog sistema Windows.

Ipak, aplikacija je ubrzo uklonjena zbog kontroverzi u vezi sa sistemskim zahtjevima.

Sada je ponovo dostupna za preuzimanje, tako da možete proveriti da li vaš hardver ispunjava uslove za novi OS Microsofta. Potreban vam je 64-bitni procesor sa najmanje dva jezgra i taktom od 1 GHz, 4 GB RAM-a i 64 GB minimalne interne memorije. Veće ograničenje predstavlja zahtjev za funkcijom TPM 2.0 koju je potrebno omogućiti putem postavki BIOS -a, ukoliko je podržana.

Međutim, postoje i računari koji zadovoljavaju minimalne zahtjeve, ali ih Windows 11 ne podržava. To su CPU-i iz Intelove linije sedme generacije i neki AMD-ovi Rizen čipovi druge generacije.

Microsoft je to primio k znanju i kaže da će provjeravati da li korisnici koji učestvuju u programu Insidera koji pokreću pomenute procesore imaju problema sa Windows-om 11. A ako ne, uključiće Intelove Rizen CPU-ove sedme i AMD-ove druge generacije. u zvanično podržanom hardveru. Ali to će se vjerovatno dogoditi nakon što se pojavi stabilna verzija operativnog sistema Windows 11, prenosi b92.

Do sada su samo odabrani Intel čipovi sedme generacije prihvatljivi - Core i7-7820HK, Core X i Xseon V serije mogu zvanično da pokreću Windows 11. Podržani su i Qualcomm-ovi čipovi Snapdragon 850 ili noviji. Neki od AMD-ovih Rizen CPU-a druge generacije su takođe na bijeloj listi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije