Programi

Microsoft ponovo otvara Windows 10 beta kanal

Microsoft ponovo otvara Windows 10 beta kanal
Foto: Pixnio | Microsoft ponovo otvara Windows 10 beta kanal

​Microsoft je najavio da će se uskoro pojaviti nova beta verzija Windows-a 10. EOL ovog operativnog sistema zakazan je za nešto više od godinu dana i do skora se kompanija svojski trudila da primora korisnike "desetke" da pređu na Windows 11. Ali, kako i dalje ogromna većina koristi Windows 10, Microsoft je izgleda shvatio da mora da "poradi" i na tom OS-u.

Zato je i krajem prošle godine kompanija najavila promjenu svog stava kada je Windows 10 u pitanju.

Tada je navela da će se potruditi da Windows 10 korisnici izvuku maksimum iz svojih trenutnih PC računara. A kako stvari stoje, to podrazumjeva dodavanje novih funkcija i unapređenja za ovaj OS.

Stoga je ponovo otvoren Windows 10 beta kanal za Windows Insider korisnike. To znači da će uskoro biti dostupna nova beta verzija Windows-a 10, koja će nakon testiranja biti distribuirana svim ostalim korisnicima. Windows Insider članovi imaće priliku da probaju Windows 10 22H2. Microsoft nije specificirao kada će ova verzija biti dostupna za testiranje, ali se očekuje da će to biti u narednih nekoliko nedjelja.

Ukoliko želite da i vi budete među prvima koji će probati novu verziju Windowsa 10, možete da se prijavite na Windows Insider program. Otvorite Settings, odaberite Update & Security Opciju i na dnu stranice kliknite na Windows Insider Program, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije