Programi

"Microsoft" predstavio Windows 10

"Microsoft" predstavio Windows 10
"Microsoft" predstavio Windows 10

NJUJORK - Američka kompanija "Microsoft" predstavila je karakteristike novog operativnog sistema "Windows 10" koji će ove godine izaći na tržište, prenosi Anadolu Agency (AA).

U generalnoj direkciji "Microstofta" u američkoj saveznoj državi Vašington predstavljeni su novi detalji "desetke" te je navedeno da će korisnici Windowsa 7, 8 i 8.1 u periodu od jedne godine moći besplatno preći na novi operativni sistem.

CEO "Microsofta" Satja Nadela na predstavljanju novog operativnog sistema izjavio je kako je želja ove kompanije da Windows ne bude samo potreba ljudima, nego njihov izbor i da ga zavole.

"Windows 10" će se po mnogo čemu razlikovati od posljednjeg operativnog sistema a ono što je "novitet" je da će biti vraćen i "start meni" koji je postojao na operativnim sistemima prije "Windows 8".

Prezentovani su i operativni sistemi "Windows 10" za tablete i telefone.

Pametni pomoćnik sa zvučnom komandom Cortana, nakon telefona će se moći korisititi i na kompjuterima. "Windows 10" posjeduje razvijeniji pretraživač i podsjetnik, a mjesto Internet Explorera će zauzeti Spartan, koji podsjeduje puno jednostavniji dizajn.

Predstavljene su i "Microsoftove" HoloLens naočare. One su predstavljene kao kompatibilne sa "Windows 10", a korisnici će uz pomoć ovih naočara osim gledanja filmova imati priliku da sva digitalna iskustva prate trodimenzionalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije