Programi

Microsoft spreman da dozvoli instaliranje eksternih vidžeta

Microsoft spreman da dozvoli instaliranje eksternih vidžeta
Foto: Screenshot/Twitter | Microsoft spreman da dozvoli instaliranje eksternih vidžeta

Prema novim detaljima, Microsoft se sprema da omogući developerima sa strane da kreiraju i distrubuiraju prilagođene Windows 11 vidžete preko Microsoft Storea.

FireCube studio je otkrio dokaze o postojanju predstojeće nadogradnje u okviru ažuriranja za vidžete. Ponuda eksternih vidžeta će omogućiti Windows Widgets prostor korisnijim u svakodnevnom radu.

Za sada, Microsoft Store nudi samo osnovne vidžete od strane kompanije, kao što su kalendar, to-do lista, fotografije sa OneDrivea, vrijeme, stanje u saobraćaju i drugo.

Windows Widgets opciji je moguće pristupiti pritiskom na Win + W tastere preko tastatura, klikom na taster za vidžete u taskbaru ili svajpovanjem iz lijeve strane ekrana. Microsoft koristi i donji lijevi ugao ekrana za prikaz vrremena na taskbaru, a mnogi korisnici žele da kompanija omogući zamjenu vremena sa vidžetom po izboru.

Nedavno je Microsoft nagovijestio unapređeni Windows Widgets, sa interfejsom u punom ekranu, sa više prostora za smiještanje svih eksternih vidžeta omiljenih korisnikovih developera.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije