Programi

Microsoft tvrdi: Bićete zadovoljni poboljšanim Windowsom 10

Microsoft tvrdi: Bićete zadovoljni poboljšanim Windowsom 10
Foto: Ilustracija | Microsoft tvrdi: Bićete zadovoljni poboljšanim Windowsom 10

Prema trdnjama iz kompanije Microsoft, oktobarsko ažuriranje za operativni sistem Windows 10 korisnicima će donijeti samo manje promjene. Iz te kompanije uvjeravaju da će korisnici biti zadovoljni novim poboljšanjima za Start meni i drugim sitnicama.

Tim potezom se nastavlja tradicija u okviru koje jesenje ažuriranje obično donosi sitne izmjene, dok se krupne stvari ostavljaju za sljedeće proljeće. Ovo je prva verzija koja stiže i sa preinstaliranim Edge pregledačem, a što je potez koji je već neko vrijeme predmet kritika, piše "Tech Xplore".

Tu su i poboljšanja za Collections, pa će skrinšotovanje biti još jednostavnije, a tako sačuvane stranice će moći da se otpremaju i u Word ili Excel. Pored toga Edge ima i ugrađenu funkciju koja sprečava da se prati ponašanje korisnika, kao i za blokiranje sumnjivih programa.

Novo ažuriranje donosi i korisno poboljšanje za "Alt+Tab" funkciju, koja se tradicionalno koristi za prelaženje sa aplikacije na aplikaciju, a sada može da surfuje i kroz Edge tabove.

Start meni dobija estetska poboljšanja, dok njegova funkcionalnost u osnovi ostaje ista, ali bi čistiji izgled mogao da doprinese i boljoj efikasnosti, prenosi "PC Press".

Novi apdejt do korisnika stiže u oktobru, a nove "sitnice" će, kako se tvrdi, poboljšati korisničko iskustvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije