Programi

Pratite nas na Google news

Microsoft uvodi promjene u Windows

Microsoft uvodi promjene u Windows
Foto: Ilustracija | Microsoft uvodi promjene u Windows
N.N.

Microsoft je najavio veliku 'vizualnu preinaku' Windowsa koja će svim korisnicima jasno dati do znanja da se Windowsi vraćaju u igru (Windows is BACK).

The Verge izvještava da prve informacije o novom dizajnu stižu iz oglasa za posao gdje Microsoft traži osobu koja će voditi softverski inženjering za tim iza Windows Core User Experiencea.

"U ovom timu ćete raditi na našoj ključnoj patformi, Surfaceru i OEM partnerima kako biste organizovali i stvorili očaravajuću vizuelnu obnovu Windows iskustva koje će našim kupcima dati do znanja da se Windowsi vraćaju u igru. Takođe ćete osigurati da Windowsi postanu najbolje korisničko iskustvo za sve kupce", navode.

Microsoft je, podsjetimo, potiho maknuo sve reference na "vizuelnu obnovu"' nakon što je hrpa Windows entuzijasta opazilo oglas koji najavljuje vizuelnu nadogradnju sistema koji je ostao neizmijenjen već deset godina. Prema brojnim izvorima, Windows 10 bi ove godine trebalo da dobije najveću vizuelnu nadogradnju do sad.

Nadogradnja nosi ime Sun Valley, a o njoj je prvo pisao Windows Central. Microsoft planira promijeniti Start meni, File Explorer i ugrađene aplikacije kako bi ih vizualno uskladili. Neke od promjena takođe uključuju promjene slajdera, tipki i kontrola koje se protežu kroz cijeli sistem i aplikacije koje se na njemu pokreću.

Microsoft takođe radi na poboljšavanju korisničkog iskustva u modu za tablete, s ciljem nadograđivanja linije uređaja Surface.

Svi ovi dodaci dolaze kao rezultat Microsoftovog povećanog interesa za Windows operativni sistem. Panos Panay, šef odjeljenja za razvoj platforme Surface takođe radi na nadogradnji Windowsa 10 koji, usljed pandemije, bilježi dramatični porast broja aktivnih korisnika.

(Tportal.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije