Programi

Notepad na Windows 11 konačno dobija brojač karaktera

Notepad na Windows 11 konačno dobija brojač karaktera
Foto: BenchMark | Notepad na Windows 11 konačno dobija brojač karaktera

Microsoft unapređuje aplikaciju Notepad na Windows 11 operativnom sistemu jer joj konačno dodaje brojač karaktera, vidi se u novoj test verziji na Canary kanalu.

Slično kao i u Microsoft Word programu, kompanija je odlučila da doda brojač karaktera na aplikaciju Notepad na Windows 11 verziji operativnog sistema. Brojač karaktera će se nalaziti u dnu ekrana, a ove promjene vide se u testiranju nove verzije operativnog sistema u okviru programa Windows Insider na Canary kanalu.

Uz to, Microsoft bi u najnovijem ažuriranju Windows 11 trebalo da dobije i druga unapređenja, kao što je funkcija isključivanja vijesti i članaka koji se pojavljuju na vidžetima.

"Kada je tekst izabran, statusna traka prikazuje broj karaktera za izabrani tekst i cijeli dokument“, objašnjava Windows Insider tim u blog objavi u vezi sa novim Windows funkcijama.

Ukoliko, pak, nije obilježen dio teksta, brojač karaktera će prikazivati karaktere u cijelom dokumentu, obezbjeđujući jasan pregled dužine samog dokumenta. To predstavlja najnoviji dodatak u nizu promjena koje su pratile program Notepad tokom ove godine. Među njima je mogućnost otvaranja kartica u programu, opcija automatskog čuvanja dokumenta bez iskačućeg prozora, tamni režim i drugo.

Kada su u pitanju vidžeti, uskoro će biti moguće prikazivati samo vidžete, a ujedno sakriti "fid" vijesti i članaka koji se pojavljuju unutar njih. To će biti fina opcija, s obzirom na to da je obično puna vijesti niskog kvaliteta i generalno nepotrebnih stvari koje ne želite da vidite kao dio ugrađene funkcije na Windows operativnom sistemu.

Ipak, kao i uvijek, ne treba zaboraviti da su ove funkcije na testiranju i moguće je da će Microsoft prije konačnog njihovog konačnog uvođenja na njima napraviti neke dodatne promjene, ali u osnovi ostaju iste. Verzija Windows 11 Insider Preview Build 26010 će najvjerovatnije doći do većeg broja ljudi već početkom 2024. godine, prenosi "BenchMark".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije