Programi

Pratite nas na Google news

Nova Windows File Recovery alatka vraća obrisane dokumente

Nova Windows File Recovery alatka vraća obrisane dokumente
Foto: Pexels.com | Nova Windows File Recovery alatka vraća obrisane dokumente
N.N.

Microsoft objavljuje novu alatku za vraćanje obrisanih dokumenata, a u pitanju je Windows File Recovery koji je dizajniran tako da pomaže u spasavanju dokumenata koji se obrišu greškom.

U pitanju je alatka koja će korisnicima pomagati u vraćanju obrisanih fajlova sa hard diskova, USB dodataka, pa čak i SD kartica iz kamera, ali dokumenti koji se čuvaju u cloud-u, te dijele online, nisu podržani. Kao i u slučaju bilo koje druge alatke za vraćanje podataka, neophodno je da se Windows File Recovery upotrijebi u što kraćem roku od brisanja dokumenta, kako bi se osiguralo da ugroženi fajlovi ne nestanu zauvijek.

Uz pomoć novog Microsoft pomagala korisnici će moći da vraćaju MP3 fajlove, MP4 video sadržaje, PDF dokumente, JPEG slike, te Word, Excel i PowerPoint dokumente.

Ističe se da će nova alatka biti najkorisnija onima koji često greškom brišu važne fajlove, a Microsoft već nudi Previous Versions funkciju u okviru Windows-a 10, koja, takođe, vraća obrisane fajlove, ali je neophodno da se opcija aktivira u okviru File History funkcije.

(pcpress.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije