Programi

Pratite nas na Google news

Nova funkcija Messengera će obradovati sve koji imaju puno "smarača"

Nova funkcija Messengera će obradovati sve koji imaju puno "smarača"
Foto: Image by Oliver Graumnitz from Pixabay | Nova funkcija Messengera će obradovati sve koji imaju puno "smarača"
N.N.

Sa najnovijim ažuriranjem, popularna čet aplikacija Facebook Messenger uvodi novu funkciju koja će korisnicima pomoći da se izbore sa neželjenim zahtjevima za kontakte i razgovore.

Na svom korporativnom blogu, ta kompanija je objavila da uvodi strožu kontrolu primljenih zahtjeva za dopisivanje, pomoću kojih će korisnici lakše moći da brišu veliki broj zahtjeva koji su im poslati sa sumnjivih profila.

Facebook radi i na novim načinima pomoću kojih će korisnicima olakšati prijavljivanje zloupotreba i onlajn zlostavljanje, kao i dostavljati "kompletnije izvještaje" o porukama koje su korisnici primili, piše "Engadget".

Facebook podsjeća korisnike i na sisteme zaštite uvedene prošle godine. Među njima je i App Lock koji "vezuje" aplikaciju za biometriju pametnog telefona, kao i mogućnost potpunog isključivanja zahtjeva za poruke.

Messenger ima mogućnosti i da korisnicima šalje i notifikacije za pokušaje "fišinga" (phishing), kao i automatsko zamućivanje slika u neželjenim porukama.

Kao sljedeći korak u zaštiti korisnika, Facebook najavljuje u uvođenje opcije koja će moći da prepozna osobu koja kontaktira veliki broj ljudi odjednom ili šalje zahtjeve za prijateljstvo maloljetnim korisnicima, prenosi "Telegraf.rs".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije