Programi

Novi udar Telegrama na WhatsApp

Novi udar Telegrama na WhatsApp
Foto: Image by Ümit Solmaz from Pixabay | Novi udar Telegrama na WhatsApp

Čet aplikacije Signal i Telegaram iz dana u dana sve više u svoju korist kapitalizuju veliki odliv korisnika najpopularnijeg mesendžera na svijetu WhatsAppa.

Telegram se zato, svojom najnovijom nadogradnjom, potrudio da njegovi novi korisnici koji dolaze sa WhatsAppa, osjećaju "kao kod kuće".

To znači da će, prvo iOS, a potom i korisnici Android uređaja, moći da prebace sve svoje poruke iz konkurentckih aplikacija, a prvenstveno iz WhatsAppa na svoj novi Telegram nalog.

A da bi se to izvelo potrebno je izabranu konverzaciju podijeliti iz WhatsAppa, a zatim u meniju izabrati Telegram i lokaciju na koju želite da ubacite poruke.

"Uvoz" poruka u novi Telegram profil podrazumijeva i sve pripadajuće fotografije, video snimke i ostale datoteke. Jedina razlika je to što će takvi sadržaji imati oznaku "Imported" (importovano, uvezeno), piše WABetaInfo.

Istorija ćaskanja sa dosadašnjim kontaktima tako neće biti izgubljena, pa korisnici neće morati da je započinju ispočetka, a to je ujedno i jedan od glavnih razloga zašto korisnici oklijevaju da napuste WhatsApp.

Ovdje, međutim, postoji i jedna nedoumica. Naime, kako piše sajt 9to5Mac, primijećeno je da je nakon ovog ažuriranja, uslijedio još jedan apdejt kojim je nova opcija uklonjena.

To sugeriše da funkcija "uvoza" iz WhatsAppa možda još uvijek nije potpuno spremna za upotrebu, ali dobro da korisnici koji su se odlučili za prelazak na Telegram mogu da znaju da njihovi podaci i komunikacija sa WhatsAppa neće nestati sa deinstaliranje aplikacije.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije