Programi

Nvidia konačno zamjenjuje GeForce Experience

Nvidia konačno zamjenjuje GeForce Experience
Foto: Twitter / Printscreen | Nvidia konačno zamjenjuje GeForce Experience

​Kompanija Nvidia donosi značajne promjene u upravljanju svojim softverom za desktop računare, uvodeći novu, sveobuhvatnu aplikaciju koja spaja Nvidia Control Panel i GeForce Experience u jedinstveni interfejs. Nova aplikacija, jednostavno nazvana "Nvidia App", predstavlja korak naprijed u pružanju intuitivnijeg i efikasnijeg iskustva korisnicima Nvidia grafičkih kartica.

Za razliku od prethodnog modela, gdje su korisnici morali da imaju Nvidia nalog za preuzimanje ažuriranja drajvera i automatsku optimizaciju igara, nova aplikacija omogućava pristup ovim funkcijama bez potrebe za prijavljivanjem. Nvidia ističe da je prijava sada opciona i namijenjena korisnicima koji žele da iskoriste posebne ponude i nagrade.

Jedna od ključnih karakteristika nove Nvidia aplikacije je ujedinjeni centar za kontrolu GPU-a, koji integriše optimalna podešavanja za igre iz GeForce Experience sa različitim kontrolama koje su ranije bile dostupne samo kroz Nvidia Control Panel. Ovo korisnicima omogućava da na jednom mjestu prilagođavaju podešavanja igara i drajvera ili postave globalni profil za sve aplikacije.

Nvidia planira da postepeno integriše sve funkcionalnosti iz Nvidia Control Panela u novu aplikaciju, uključujući podešavanja za prikaz i video. "Takođe, dodavaćemo različite funkcije iz GeForce Experience i RTX Experience, kao što su overclocking GPU-a i mogućnost vraćanja na prethodne verzije drajvera," navodi Nvidia.

Međutim, neke funkcionalnosti neće biti prenesene u novu aplikaciju, uključujući emitovanje na Twitch i YouTube, dijeljenje slika i videa na Facebook i YouTube, kao i režim fotografisanja u 360 stepeni i stereo modu.

Promijenjeno je i prikazivanje performansi u GeForce Experience, sa prilagodljivim prikazom statistike koji, pored metrika renderovanja, sada uključuje i latenciju renderovanja igre i ukupnu latenciju računara. Ovo omogućava korisnicima da prikažu tačno one statistike koje ih interesuju, slično kao kod aplikacija trećih strana za mjerenje FPS-a.

Korisnici mogu preuzeti i druge Nvidia aplikacije unutar nove Nvidia aplikacije, kao što su Nvidia Broadcast, Nvidia Omniverse i GeForce Now. Dodatno, vlasnici RTX grafičkih kartica mogu eksperimentisati sa AI-podržanim filterima za poboljšanje igara, uključujući i RTX Dynamic Vibrance funkciju, koja je takođe premještena iz starog Nvidia Control Panela.

Nova Nvidia aplikacija dostupna je za preuzimanje u beta verziji, nudeći korisnicima priliku da iskuse poboljšano i centralizovano upravljanje svojim Nvidia uređajima, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije