Programi

Nvidia zvanično predstavila Titan RTX GPU

Nvidia zvanično predstavila Titan RTX GPU
Foto: N.N. | Nvidia zvanično predstavila Titan RTX GPU

Nedugo nakon tizera, Nvidia je i zvanično predstavila svoj premijum GPU za potrošače - Titan RTX. Kao što se i očekivalo, grafička karta ima 72 Turing RT i 4608 CUDA jezgara (što je povećanje u odnosu na 68 i 4352 koliko je nudio RTX 2080 Ti model).

S druge strane, Titan RTX ne predstavlja toliko potrošački GPU koliko je to bio prošlogodišnji Titan XP, a više je deo familije Titan V modela za procesiranje. Kao takav, Titan RTX stiže sa 24GB GDDR6 VRAM-a i cijenom od 2500 dolara.

Titan RTX je namijenjen AI istraživačima, korisnicima radnih stanica i gejmerima sa dubokim džepom. GPU veoma podseća na RTX 2080 Ti, samo sa značajno više video memorije. Takođe, ima TU102 GPU poput Quadro RTX 6000 modela.

Za one kojima je jedan Titan RTX GPU nedovoljan, tu je Titan RTX NVLink Bridge od 80 dolara, koji omogućava spajanje dvije Titan RTX grafičke karte sa duplo više VRAM-a i 100 GB/s ukupnog protoka.

Grafička karta će vjerovatno biti interesantna i 3D animatorima, za grafiku pokreta i obradu videa. Kada je gejming u pitanju, sirovo povećanje performansi bi trebalo da iznosi od 10 do 20 procenata u odnosu na RTX 2080 Ti model.

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije