Programi

Ostanite anonimni na Signalu

Ostanite anonimni na Signalu
Foto: Wikimedia Commons | Ostanite anonimni na Signalu

Signal, aplikacija poznata po svojim opcijama privatnosti, donosi novitet koji korisnicima omogućava da sakriju svoj broj telefona koristeći jedinstvena korisnička imena. Ova funkcija omogućava korisnicima da dijele svoje korisničko ime umjesto broja telefona, što povećava privatnost na platformi.

Signal je najavio da će korisnici moći da kreiraju i dijele svoja jedinstvena korisnička imena putem linka ili QR koda, pružajući dodatni sloj anonimnosti.

Iako će za registraciju na Signal i dalje biti potreban broj telefona, novi sistem korisničkih imena znači da vaš broj ne mora da bude vidljiv svima. Podešavanje privatnosti omogućava korisnicima da odluče da li žele da njihov broj bude dostupan ili ne, uz dodatnu opciju koja spriječava druge da vas pronađu putem broja telefona, zahtjevajući umjesto toga vaše tačno korisničko ime.

Iako ova funkcija donosi brojne prednosti kada je riječ o privatnosti, postoji i potencijalni rizik od zloupotrebe od strane spamera i prevaranata koji bi mogli koristiti korisnička imena za obmanjivanje. Signal savjetuje korisnike da budu oprezni prilikom dodavanja novih kontakata koji tvrde da ih poznaju, i da uvijek provjere identitet preko drugih kanala komunikacije.

Očekuje se da će nova funkcionalnost biti dostupna u narednim nedjeljama, ali oni željni da isprobaju noviteti mogu se pridružiti beta verziji aplikacije, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije