Programi

Pratite nas na Google news

Pokemon najavio novu igricu: Spavanje pretvaraju u zabavu

Pokemon najavio novu igricu: Spavanje pretvaraju u zabavu
Foto: N.N. | Pokemon najavio novu igricu: Spavanje pretvaraju u zabavu
Tanjug

TOKIO - Kompanija Pokemon saopštila je danas da će 2020. godine lansirati novu igricu, koja će se fokusirati na vrijeme koje igrač provodi spavajući, suprotno hit igrici Pokemon go, koja je nagrađivala korisnike za fizičku aktivnost.

Nova igrica "Pokemon slip" ima za cilj da spavanje pretvori u zabavu, tako što će bilježiti kada igrači idu u krevet i kada se bude i u koje doba dana spavaju, prenosi Kjodo, dodajući da će više detalja biti naknadno otkriveno.

"Kroz Pokemon Go, prenijeli smo poruku da osnovni pokret ljudi, hodanje, može da postane zabava", rekao je predsjednik Pokemona Cunekazu Išihara, podsetivši na igru koju je razvila njegova kompanija zajedno sa Nintendom i Niantic Inc, a u kojoj korisnici pokušavaju da uhvate virtualne likove na ekranima pametnih telefona na osnovu lokacije igrača.

On je objasnio da kompanija sada pokušava da spavanje pretvori u zabavu.

"Igrači će uživati u dobrom snu zajedno sa Pokemonom, a buđenje će za njih biti zadovoljstvo", naveo je Išihara.

Kako je najavljeno, Nintendo će početi da prodaje novu verziju uređaja Pokemon go plus, koji igrači mogu da upare sa svojim pametnim telefonima, tako da ne moraju da sve vrijeme gledaju u ekran. Uređaj će imati dodatnu funkciju preko koje će pratiti vrijeme koje igrač provodi spavajući i slati podatke na njihove pametne telefone dok su postavljeni na jastuk.

"Ukoliko podaci o spavanju korisnika budu preneti na telefon, nešto zabavno će ga dočekati kada se probudi", najavio je Išihara.   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije