Programi

Polovina zaposlenih u Fejsbuku radiće od kuće

Polovina zaposlenih u Fejsbuku radiće od kuće
Foto: Unsplash | Polovina zaposlenih u Fejsbuku radiće od kuće

LONDON - Generalni direktor Fejsbuka Mark Zukenberg najavio je da očekuje da će u narednih deset godina oko 50 odsto zaposlenih te kompanije obavljati svoje poslove od kuće.

Dodao je, međutim, i da će zarade biti smanjene zaposlenima koji umjesto u Silicijumskoj dolini budu živjeli u drugim dijelovima SAD gdje su troškovi života niži.

"Mi plaćamo veoma dobro, u suštini najviše na tržistu, ali plaćamo po tržišnim cijenama, koje se razlikuju od lokacije do lokacije, tako da će taj princip nastaviti da važi i u ovom slučaju", rekao je Zukenberg.

Fejsbuk zapošljava oko 50.000 ljudi, a kompanija planira da izgradi tri nove regionalne centrale u Atlanti, Dalasu i Denveru za povremena okupljanja zaposlenih koji žive u blizini tih gradova.

Kako navodi Skaj njuz, još nije poznato kakav će finansijski efekat na kompaniju imati prelazak velikog broja zaposlenih na rad od kuće, ali je jasno da osim određenih ušteda kada je riječ o imovini, hrani i, potencijalno, zaradama, u obzir treba uzeti i obezbjeđivanje opreme potrebne za takav rad, što bi se moglo ispostaviti kao skupo.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije