Programi

Popularna igra samo na mobilnim uređajima zaradila preko tri milijarde dolara

Popularna igra samo na mobilnim uređajima zaradila preko tri milijarde dolara
Foto: Printscreen/YouTube | Popularna igra samo na mobilnim uređajima zaradila preko tri milijarde dolara
N.N.

Iako se na doprinos mobilnog tržišta često zaboravi, ono nastavlja da održava status najvećeg sektora u segmentu video igara.

Dobar primjer ovoga je popularna igra Genshin Impact, koja je prema zvaničnoj statistici zaradila preko tri milijarde dolara samo na mobilnim platformama.

Genshin Impact je jedna od najvećih "gacha" igara koje su trenutno dostupne. Naslov je objavljen 28. septembra 2020. godine, a igra je odmah ostvarila uspjeh i tokom prve dvije nedjelje od objave je zaradila preko 100 miliona dolara.

Ova brza stopa zarade se izgleda nije zaustavljala, a kako Gamesindustry.biz i analitička kompanija Sensor Tower javljaju, Genshin Impact je zaradio više od tri milijarde dolara, odnosno oko milijardu dolara na svakih šest mjeseci od objave.

Pored toga, Genshin je tokom prvog tromjesečja 2022. godine ostvario rast od 44 procenta na godišnjem nivou. Igra je dobre rezultate ostvarila i na PC i PlayStation platformama. Ukupna zarada iznosi više od 3,7 milijardi dolara na svim platformama (podaci zaključno sa novembrom 2021. godine; statistika za 2022. nije dostupna).

Ovo je još jedan od pokazatelja da na tržištu postoji dovoljno mjesta za mobilne platforme i konzole/PC da koegzistiraju, a da developeri ne moraju da se u potpunosti prebacuju na neku od platformi, prenosi B92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije