Programi

Poznati svi četvrtfinalisti PGL Antwerp Majora

Poznati svi četvrtfinalisti PGL Antwerp Majora
Foto: Valve | Poznati svi četvrtfinalisti PGL Antwerp Majora

Ako smo mislili da je prva faza bila uzbudljiva, grdno ste se prevarili, pošto je Legends faza pokazala da uvijek može biti još uzbudljivije.

Gledali smo veliki broj vrhunskih mečeva koji su donijeli mnoga iznenađenja i razočarenja, ali na kraju svega, samo 8 ekipa je uspjelo da obezbjedi plasman u posljednji krug PGL Antwerp Majora!

Možda i najveće iznenađenje cijelog turnira je sigurno mlada ekipa Sprita, koji je sa tri pobjede iz isto toliko odigranih mečeva uspio da bude jedna od prve dvije ekipe koje su prošle među najboljih osam. Tako nešto je pošlo za rukom i NAVI-u, ali ne vjerujemo da je ikoga takav ishod iznenadio.

Zatim slijede ekipe čija je forma posljednjih mjeseci nagovještavala da bi plasman u top 8 morao da se očekuje. Radi se o ekipama kao što su Faze Clan, Ence i NIP, koji možda nisu uspjeli da dođu do ovog uspjeha bez greške, ali su zato pokazali dovoljno da bi svako trebao da ih se plaši!

Posljednja tri mjesta su popunjena tek sinoć i to nakon tri vrlo neizvjesna okršaja. Prvi je to uradio Heroic, koji je u jednom vrlo teškom meču eliminisao Vitality, koji je po mnogima bio jedan od favorita.

Zatim je uslijedio okršaj koji se završio jednim srceparajućim rezultatom za sve gledaoce sa ovih prostora, pošto je brazilska Furia uspjela da eliminiše G2 Esports za koji nastupaju Nemanja "huNter" Kovač i Nikola "NiKo" Kovač! Ovo je veliki udarac za G2 Esports koji je početkom godine sastavio moćan sastav. Za sada se ta investicija nije ispaltila i siguran sam da možemo da očekujemo nove promjene u narednim mjesecima.

Posljednji tim koji je obezbjedio plasman u četvrtfinale je Copenhagen Flames, koji je nakon 2-0 morao dobrano da se namuči kako bi preskočio posljednju prepreku. Ovo je veliki uspjeh za jednu mladu ekipu od koje mnogi nisu očekivali ni da će se plasirati na Major. Ipak, oni nastavljaju da pružaju odlične partije, zbog čega se zasluženo nalaze među najboljima, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije