Programi

Pratite nas na Google news

Primanje poruka i poziva na Viberu bez troškova rominga

Primanje poruka i poziva na Viberu bez troškova rominga
Foto: viber | Primanje poruka i poziva na Viberu bez troškova rominga
N.N.

Viberova nova usluga omogućava korisnicima koji putuju, žive van svoje matične zemlje ili se bave međunarodnim poslovanjem, da izaberu broj telefona u trenutnoj zemlji, na koji će se automatski usmjeravati svi pozivi i poruke koje stignu na njihov već postojeći Viber nalog

Viber, jedna od vodećih svjetskih platformi za razmjenu poruka, objavila je mogućnost pretplate na uslugu Viber lokalnog broja, koja omogućava korisnicima da uključe lokalni telefonski broj, na koji bilo ko van Viber platforme može da ih poziva i šalje poruke po domaćoj tarifi, bez troškova rominga za primaoca – gdje god da je.

Kako se navodi u saopštenju, poslovni ljudi na putu će svojim klijentima moći da daju lokalni broj – što će im omogućiti nesmetan kontakt bez obzira na trenutnu lokaciju. Oni koji su često „u pokretu“ će se uistinu osjećati „kao kod kuće“ – jer će taj broj moći da koriste i za potvrdu rezervacija, turističkih obilazaka i sličnih aktivnosti koje često iziskuju troškove. Korisnici na privremenom radu u stranim zemljama i putnici uopšte će, preko ovog broja, takođe biti dostupni svojim prijateljima i sagovornicima iz matične zemlje tokom odsustva – bez dodatnih troškova.

Viber lokalni broj je dostupan širom svijeta; najprije aktivan za korisnike iz Velike Britanije, SAD i Kanade – a uskoro i šire. Korisnicima će omogućiti prijem neograničenog broja poziva i poruka. U okviru kampanje uvođenja ove usluge, Viber će ponuditi promotivnu pretplatu za prvih 10,000 korisnika po zauvijek istoj cijeni od USD 1.99 mjesečno. Standardni uslovi ponude, primenjivani po okončanju promotivnog perioda, iznose USD 4.99 za mjesečnu uslugu, koja može biti otkazana na kraju bilo kog mjeseca, bez dodatnih troškova.

Korisnici mogu momentalno aktivirati svoj Viber lokalni broj, ulaskom na „More“ (“Još”) sekciju na ekranu aplikacije – i time postati „lokalci“ gdje god se nalazili širom svijeta.

“Lokalni broj pruža dodatnu vrijednost korisnicima Vibera i potvrđuje da je naša aplikacija najmoćnije postojeće sredstvo za komunikaciju,“ istiće Đamel Agaua, Globalni direktor Vibera. „Srećni smo što možemo da ponudimo nove načine da naši korisnici ostanu u kontaktu o najvažnijim stvarima u svojim životima. Za poslovne ljude na radu u inostranstvu – ovaj broj će služiti za direktnu vezu sa otadžbinom, a za globalne kompanije kojima je važno da lokalni klijenti imaju utisak bliskosti – prisutnost, bez obzira na to gdje se nalaze.“

Viber lokalni broj dostupan je na iOS i Android verzijama aplikacije.

(danas.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije