Programi

Remont desktopa: Pogledajte kad stiže macOS Sonoma

Remont desktopa: Pogledajte kad stiže macOS Sonoma
Foto: Screenshot/YouTube | Remont desktopa: Pogledajte kad stiže macOS Sonoma

Appleov sljedeći remont desktopa je skoro spreman za preuzimanje.

macOS Sonoma će biti dostupan 26. septembra kao besplatno ažuriranje za korisnike sa kompatibilnim Mac uređajem, objavila je kompanija na svom godišnjem jesenjem događaju.

Kao što je obično slučaj sa nadogradnjom softvera za desktop računare, mnoga poboljšanja su ispod haube. Međutim, promjene vidžeta, video čuvara ekrana visoke rezolucije i drugih stavki znače da postoji mnogo novih stvari za isprobavanje.

Jedna od značajnijih promjena je da su vidžeti sada dostupni na glavnoj radnoj površini.

Naravno, to nije najuzbudljivija ažuriranja, ali biće zgodno da stvari kao što su vremenska prognoza i predstojeći kalendarski događaji budu samo pogledom udaljeni.

Apple takođe dodaje video čuvare ekrana visoke rezolucije u macOS, nešto slično onome što je bilo dostupno na Apple TV-u.

Pokret se nastavlja na vašem zaključanom ekranu, ali kada se prijavite, sve se pretvara u statičnu sliku.

Postoje i nadogradnje za aplikacije za video ćaskanje kao što je FaceTime. Novi pokreti će pokrenuti efekte iznad vašeg fida kamere, dok vam prekrivači prezentera omogućavaju da budete prisutni dok dijelite ekran. Kada je u pitanju Safari, bilo koja veb lokacija sada se može transformisati u veb aplikaciju, a pretraživač podržava više profila za stvari poput posla i lične upotrebe. Tu je i novi režim igre koji daje prioritet snazi vašeg računara tokom tih sesija, a i Memoji i naljepnice se sada sinhronizuju na svim vašim uređajima povezanim sa iCloud-om.

(PC Press)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije