Programi

Sa februarskom zakrpom Microsoft rješava 57 bezbjednosnih ranjivosti

Sa februarskom zakrpom Microsoft rješava 57 bezbjednosnih ranjivosti
Sa februarskom zakrpom Microsoft rješava 57 bezbjednosnih ranjivosti

"Microsoft" će svoju mjesečnu zakrpu (patch) objaviti danas, a Windows korisnici će sigurno primjetiti da se ona odnosi na rješavanje mnogo većeg broja grešaka nego obično.

Zakrpa koju bi "Microsoft" prema najavama trebao objaviti danas, riješiće 57 različite bezbjednosnih ranjivosti, koji će zahtijevati 12 pojedinačnih ažuriranja za popravku.

Zakrpa će ciljati određeni broj različitih aplikacija, uključujući i sam Windows, Windows Server, Exchange, Office, Internet Explorer i .net Framework. Prema navodima koji dolaze iz kompanije "Microsoft", 5 od 12 zakrpa klasifikovane su kao kritične, što znači da će se popravljati ranjivosti koje dozvoljavaju hakerima da izvrše zlonamjerni kod na računaru korisnika.

Dvije kritične zakrpe trebalo bi da poprave bezbjednosne propuste koji se odnose na sve verzije Internet Explorera, od verzije šest, uključujući Windows 8 i Windows RT.

"Microsoft" ističe da se jedna zakrpa odnosi na Windows XP, Vista i Server 2003. Posebna zakrpa će biti potrebna onima koji još uvijek koriste XP, dok će konačna zakrpa malo bolje zaštititi one koji koriste Exchange.

Ako imate omogućeno automatsko ažuriranje, kritične ispravke će se automatski instalirati na vaš računar tokom današnjeg ili sutrašnjeg dana. Ostatak ispravki, samo onih kategorisanih kao važne, biće potrebno ručno instalirati.

Izvor: OnlineTrziste.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije