Programi

Siri daje savjete o virusu korona

Siri daje savjete o virusu korona
Foto: N.N. | Siri daje savjete o korona virusu

Kompanija Apple unaprijedila je svog virtuelnog asistenta, pa Siri sada može da pruži informacije onima koji brinu da bi mogli da budu zaraženi virusom COVID-19.

Tako se „Hey, Siri“ prilagodilo novim okolnostima, pa korisnici mogu da postave pitanja poput “How do I know if I have coronavirus” ili “Do I have coronavirus?” da bi od asistenta dobili odgovore koji su u skladu sa onim što se zna o simptomima. 

Kada se postavi prvo pitanje asistent odgovara pitanjem, a kako bi se informisao o simptomima koje korisnik ima. 

Onima koji imaju visoku temperaturu, suv kašalj, te probleme sa disanjem, se preporučuje da se što prije obrate hitnim službama, a odgovori koje daje Siri su nastali na osnovu informacija koje su prikupljene od eksperata iz Centra za kontrolu bolesti (CDC). Odgovori su trenutno dostupni samo korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, dok ostali na pitanja o korona virusu dobijaju samo linkove sa korisnim informacijama. 

Slične napore učinili su i Facebook, Google, te Microsoft, koji su korisnicima ponudili online lokacije na kojima mogu detaljno da se informišu, što je posebno značajno za one koji osjećaju povećanu anksioznost u izolaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije