Programi

Steam ima 90 miliona mjesečno aktivnih korisnika

Steam ima 90 miliona mjesečno aktivnih korisnika
Foto: N.N. | Steam ima 90 miliona mesečno aktivnih korisnika

Prodavnica PC igara, softvera i hardvera i launcher kompanije Valve svake godine su sve veći i veći, pokazujući da je PC gejming i dalje prilično konkurentan.

Iako je konkurencija, kao što su GoG i nedavno objavljena Discord prodavnica igara, u porastu, Steam nastavlja da dominira na polju PC gejminga. Valve-ova platforma sada privlači 90 miliona korisnika svakog meseca, što je povećanje od preko 34% u odnosu na isti period prošle godine.

Zapravo, kompletna Steam metrika je u porastu. DAU, ili dnevno aktivni korisnici, su u porastu na 47 miliona u 2018. godini, uz povećanje od 42 procenta na godišnjem nivou. Broj igrača koji su onlajn u istom trenutku je takođe ostvario rast od 42 procenta na godišnjem nivou, na 18,5 miliona. Kada je prodaja igara u pitanju, Valve ističe da igrači svakog mjeseca kupuju 1,6 miliona novih igara.

Analitičari predviđaju da će ove godine PC gejming biti veliki dio ukupne zarade od gejminga i da će činiti 24% ukupnih globalnih prihoda, odnosno 32,9 milijardi dolara.

(Benchmark.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije