Programi

Steam ukida podršku za Windows 7 i Windows 8

Steam ukida podršku za Windows 7 i Windows 8
Foto: Twitter / Printscreen | Steam ukida podršku za Windows 7 i Windows 8

Valve je saopštio da Steam više neće podržavati Windows 7, Windows 8 ili Windows 8.1 od 1. januara 2024.godine.

Najnovije funkcije za igre koriste ugrađenu verziju Google Chrome pretraživača, koji je u februaru odustao od podrške za te operativne sisteme. Nova verzije Steam-a za Windows takođe će zahtjevati ažuriranja OS-a koja su dostupna samo u Windows-u 10 i novijim verzijama, navodi Valve.

Prema izvještajima "PC Gamer-a", ova promjena neće uticati na većinu korisnika Steam-a. Nešto manje od 1.9 odsto korisnika softvera koristi jednu od relevantnih verzija Windows-a, prema najnovijem istraživanju kompanije Valve.

Međutim, to i dalje utiče na značajan broj ljudi i možda im ne ostavlja drugog izbora osim da nadograde svoj OS ili kupe računar sa podržanom platformom. Prestanak podrške može biti posebno problematičan ako vam je potrebna starija verzija Windows-a za posao ili retro igre, piše "Engadget".

Bilo je dosta pritisaka sa druge strane. Microsoft je prestao sa podrškom za Windows 7 u januaru 2020. godine a za Windows 8.1 početkom 2023.godine. Takođe, Epic Games više ne podržava te platforme ako želite da pokrenete Fortnite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije